Първо мнение
А, сега сериозно, тука съм в свои води <yes>
Включвам се с един десерт "Импровизе", дълго се чудих в коя тема да публикувам тези снимки защото мисля, че станаха доста сполучливи, но все пак освен фотографията става дума и за кулинария.
Та: от мен един "Цветен десерт"
Това беше един страхотен експеримент който си направих преди няколко седмици, с малко боя
(сладкарска разбира се ;) ) и по-голямо акцентиране в детайлите и изгледа на фотографията.
накратко:
Забърках си сместа и я разделих на две части в едната сложих жълта боя, в другата синя, и нали знаете като се смесят двата цвята става зеленко и десерта стана още по цветен фактически.
Снежните перлички са за сладкарска декорация и се ядат (нещо като тик-так).
Обаче избързах с пудрата захар, трябваше да изстине напълно десерта и тогава, и тя...
Последно мнение
Уникалните картофки :))
нещо между Уеджис, Френч Фрайз, Соте, Бланширани и в крайна сметка просто Фантазе:
картофките са сварени, пържени и печени, това е основната технология за самото овкусяване.За килограм картофи при бланширането (сваряването) за около 3 мин. не засичам с часовник, а просто се проверяват в момента в който леко омекнат се изкарват, "маринатата" в която се бланшират е захар около 100 гр., супена лъжица сол, може и оцет, идеята е при бланширането да се овкусят със сладко-солено-кисел вкус, много наподобяващ вкуса на картофките Френч Фрайз или иначе казано Маг Доналдс-картофки, различното в това е, че те (всъщност има най-различни технологии някои не бланшират, а просто поставят в гореща вода) та различното в това е, че те се подправят с глюкоза и се пържат в рапично олио, но да продължим за Фантазето. След...