Благодаря, а някакви идеи от къде мога да си закупя или ако не, как мога да я разклоня, че в гугъл нищо не ми излиза.Kiril Donov написа: ↑10 дек 2019, 14:42Това е една доста красива Странвезия - Stranvaesia davidiana.
Photinia serratifolia е, не davidiana.Kiril Donov написа: ↑10 дек 2019, 14:42Това е една доста красива Странвезия - Stranvaesia davidiana.
lspasova написа: ↑18 яну 2020, 12:08Здравейте, имам въпроси за две растения.
Първото може би е същото като това, което сте коментирали съвсем малко по-горе - Photinia serratifolia, но не съм съвсем сигурна. Вечно зелено, доста фино дръвче в Благоевград, около 2,5-3 метра, чашковидна корона, листата са около 8-9 см, наситено зелени.
Първото е Photinia x fraseri, а второто е Aucuba japonica.
Търся Японска фалопия, някой ако знае къде има, да споделиvinil написа: ↑02 юни 2019, 18:14Фалопията не образува такива топчета, но пък е много интересна по отношение на цвета. Когато прецъфти, цветчетата не падат, а изсъхват на клоните и макар че придобиват друг вид, създават илюзия, че все още цъфти. Но е такава инвазия, че само за дни я изпуснах и от оградата тръгна по кабелите на градското ел. захранване, ще ми докара беля някой ден! Иначе наистина е полезна, но непозната за нас билка и въпреки че имам в излишък, не мога да се осмеля да я използвам. А това на снимката и аз мисля, че е Solanum dulcamara.