Кликнете върху логото вляво, за да отидете в онлайн магазина | Между Пловдив и Асеновград, точно срещу КЦМ и до бензиностанция Petrol | Работно време - всеки ден от 9 до 18 ч. (Мар-Окт) Зимата (Ноем-Фев) от 9-17 ч.| Телефони: +359888328680; +35932511103;
Вид от сем. : Elaeagnaceae...4-8 зона с произход Япония/Китай,листопаден,еднодомен ,с малка, чадъровидна корона с височина 3м и ядливи плодове ,използвани също за сладка и джемове:
Прилича доста на Гуми (Elaeagnus multiflora) селектирано и разпространено из СССР преди време...
Моето растение е само 50 см,но вече има и листенца и зачатъци на плодни пъпки на снопчета...
Аз се бях засилил да го отглеждам това растение, понеже някои хора дават добри отзиви за вкуса на плодовете му, обаче това, което ме отказа е потенциалът му да стане плевелно, както е станало в западните Американски Щати. Вие имате ли наблюдение семената му да никват къде ли не при нашите условия?
Много красиво дръвче за което си струва да има тема. Нека научим повече за него. plachesta-vyrba.jpg
Последно мнение
Пробвах да размножа върба плачеща от резници, набучени директно в земята, но не зная кога да очаквам резултата. Резниците имаха формирани пъпки, но сега след 30 дни забелязах, че те са сухи и няма да се отворят. Някой има ли повече опит в размножаването на върба, за да сподели. Сея ги на място с високи подпочвени води, с цел да намаля нивото и да озеленя района. Моля помощ и съвети.
Клонките от върба се слагат в земята от средата на април до средата на юли. Преди това е рано, след това растението няма да е добре вкоренено до зимата ;)
Вчера подрязвах някои храсти и реших да скъся короната на мини върбата , че много натежава от дъждовете и като я поразрових отдолу имаше много мухлясали клони и листа, а някои клончета бяха напълно изсъхнали. Отвън като я гледаш перфектна . Тази година много порасна на корона , няколко пъти я скъсявам ,но не съм се срещала да погледна какво се случва отдолу. Бях подготвила препарати за други растения, че с тези дъждове ..... така че и нея понапръсках .