Първо мнение
Здравейте, нов съм тук и/дано не съм объркал раздела за темата/, както се очертава се оказах фен на банановите палми !идеята ми е да си направя бананова горичка и в тази връзка се сдобих с 4 броя възрастни палми между 3 и 7 годишни и от 2 до 3+метра височина, но в момента не съм подготвен да ги засадя в двора, на който му предстои ремонт и се наложи да ги прибара в къщи !
Та взех ги след като бяха преседяли няколко дни извън земята само в чували с малко пръст и вода , и ги сложих в саксии. Бяха в отлична форма и здраве, но при транспортирането и последващите процедури по имплантирането им в саксии по голямата част от листата се счупиха и се наложи да ги отрежа. А сега вече палмите са в трагично състояние/за 2 седмици/ и през ден се огъва по някое листо самостоятелно..... и понеже съм пишман градинар, не знам какво им има и какво да...
Последно мнение
Зимата - без тор! Всичко друго, по скромната ми преценка е ОК, което сте направил.
Друго важно нещо, което задължително трябва да направите, щом са в затворено и топло помещение: Напръскайте профилактично срещу акари. Това е абсолютно задължителна процедура, независимо какви други съвети получите! ;)