Kiril Donov написа:С риск да премина в спам, ще продължа в тази тема, защото все още нямаме тема за качествата на поливната вода. Всъщност, идеята не е никак лоша.![]()
Днес се сетих, че водата в Тайланд е толкова мека, че доста трудно се измива сапуна с нея. Хрумна ми, че скоро не съм тествал осмозната ми вода и че едно измиване на ръцете със сапун, ще е идеален тест за сравнение. И така - с осмозната вода сапунът няма измиване (същото би било и с дестилирана/дъждовна/снежна вода). Накрая си изплакнах ръцете с чешмяна вода и сапунът за секунда се отми.
Утре дано да се сетя, ще снимам новия растеж, който започна по всичките ми растения Мангостийн, откак минах само на осмозна вода.
Преди няколко дни ми дойдоха 3 кашона с филтри, смятам здраво да натоваря осмозата и да произвеждам доста вода, за да поливам някои растения дори и в оранжерията.
Вече си имаме и такава тема :)
Системата за обратна осмоза е все още доста скъпо удоволствие. Но пък всеки може сам да си извари или замрази съответното количество вода и да го използва. Аз лично събирам всеки един литър вода от климатика и също използвам за поливане. Който има аквариум също може да използва водата. Ще се радвам да споделите и вашите мнения по въпроса