Страница 1 от 1

Нови или екзотични видове животни в България

Публикувано: 15 окт 2018, 20:18
от Kiril Donov
Струва ми се, че е време да отворим и такава тема. В последните години постоянно срещам животни, които не съм срещал до сега. По принцип съм наблюдателен за животни и растения и уж ги помня.

Припомням, че един нов пришълец, който коментирахме във форума преди време е водният бръмбар от Тайланд, който яде риби и жаби.

Тази година съм впечатлен от изобилието на богомолки. Има много видове, като всички са в големи количества. Богомолките са наши ценни съюзници в борбата с вредните насекоми в градината и не бива да се нараняват или убиват!

Ето този вид богомолка не бях срещал до сега, а тази година видях доста от тях:

Изображение

А ето тези паяци са в огромни количества тази година, като влизат постоянно дори вкъщи. Не мисля, че сме ги виждали преди. Паяците ходят покрити с малки паячета, които при опасност скачат от гърба на големия и хукват във всички посоки. Големите паяци са с размери 5-6 см и са направо като тарантули. Знам, че вероятно са полезни животни, но са доста ужасни.

Изображение

Изображение

Added in 49 minutes 23 seconds:
Ето и едно кратко клипче от преди малко. Този същият паяк го бях стресирал преди половин час. После застана мирно, а паячетата едно по едно се връщат и се качват на гърба му. Тази година, всеки ден срещам много такива паяци на всяка крачка.


Re: Нови или екзотични видове животни в България

Публикувано: 15 окт 2018, 22:50
от forumolubec 1978
Само като я видях богомолката и се сетих, че преди доста години правих клип на същата. Ето го.