Ракия от смокини

Всичко за смокините
Потребителски аватар
Gepata
Крайморски експериментатор с палми и юка
Мнения: 2658
Регистриран: 09 юли 2013, 19:02
Район: Варна
Местоположение: Тополи
Надморска височина (m): 45
USDA zone: 8a
Абсолютна минимална t° (°C): -17.8
Минимум последна зима (°C): -7
Метеостанция: https://www.wunderground.com/dashboard/pws/I1885
Has thanked: 187 times
Been thanked: 93 times

Re: Ракия от смокини

Мнение от Gepata » 16 яну 2019, 10:31

Тази година за първи път направихме смокинова ракия и то от собствен материал. От мичуринската и брънсуика напълнихме два бидона джибри. Имаше плод за още един поне но като за първи път решихме с толкова да пробваме. Ракията стана хубава. Излязаха 25 кила 50 градуса и 15 парцуца за преварка. Вкуса и е много готин. Хубава ракия става. Другите две малки смокини и те започват да плододават вече и живот и здраве тази година материала ще е повече. Лошото е че ферментацията е много бърза а зреенето на смокините както всички знаем не е едновременно.
These users thanked the author Gepata for the post:
zack (16 яну 2019, 10:54)
Rating: 7.7%



Потребителски аватар
Бобсъна
Ветеран във форума с много опит
Мнения: 3875
Регистриран: 19 фев 2011, 12:21
Район:
Местоположение: Пазарджик,209 м над.височина , 7б/8а зона
Has thanked: 34 times
Been thanked: 138 times

Re: Ракия от смокини

Мнение от Бобсъна » 16 яну 2019, 13:54

Редят се в бидони..отгоре се замонолитват със захар...после новата беритба..пак захар...и в края на сезона се разбъркват,добавя се вода и ферментацията започва..



Потребителски аватар
Gepata
Крайморски експериментатор с палми и юка
Мнения: 2658
Регистриран: 09 юли 2013, 19:02
Район: Варна
Местоположение: Тополи
Надморска височина (m): 45
USDA zone: 8a
Абсолютна минимална t° (°C): -17.8
Минимум последна зима (°C): -7
Метеостанция: https://www.wunderground.com/dashboard/pws/I1885
Has thanked: 187 times
Been thanked: 93 times

Re: Ракия от смокини

Мнение от Gepata » 16 яну 2019, 13:58

Това ще го имаме в предвид <thumbup>



Отговори