Първо мнение
Привет,
Имам стаен лимон, който баща ми ми подари. Той има голямо дърво (1,5м) което дава доста плодове, и то целогодишно.
Моят го гледам вътре в хола и засега се развива доста добре. Затова реших да се пробвам да го размножа и понеже беше станал доста висок - отрязах единия му върх и го боцнах в една саксия. (Баща ми прави същото и да речем че половината от опитите са успешни, другите не.)
Сложих торфена почва и го полях обилно. След това - вече седмица - го поливам през ден. Само че лека полека "младокът" лимон започна да вехне :(
На снимката, която прикачвам по-долу, можете да видите оригиналния лимон в дясната част на снимката. Долу в ляво можете да видите опита ми за разсаждане, засега неуспешен :( ... Според приятелката ми - поливал съм го твърде много. Може и така да е, просто не оставях почвата да изсъхне. Все пак...
Последно мнение
Да, знам, но оставям такива теми за известно време, защото са отворени от нови членове и не съм сигурен, че те ще видят отговорите, ако им преместя темата. По-късно ги местя или направо ги сливам, ако вече има такива теми.