Колега, добре дошъл във форума! Защо не си си направил труда да попрочетеш нещо из форума? На всеки му е най-лесно да му бъде предоставена информация без да положи никакви усилия. В тази секция на форума има подробна информация за отглеждането на цитрусовите растения и ако си беше направил труда да прочетеш, щеше да знаеш, че няма как да очакваш да посадиш семка и да имаш питомно растение. Дори и при перфектно отглеждане на това диво растение, ще са необходими най-малко 7-8 та дори и 15 години преди да започне да плододава и гаранция, че плодовете ще са като на майчиното растение - няма. Още повече, че ти дори не знаеш какво е майчиното растение и дали си заслужава да отглеждаш дори питомно такова! Ако беше се разровил, щеше да знаеш, че всяка пролет цитрусите се подразват, а това растение от снимката има огромни лакомци и е подрязвано не повече от един път и то не с друга цел, ами за да го вкараш в стаята. Също така ако се беше поинтересувал, щеше да знаеш, че толкова жълти листа са в следствие от някакви неблагоприятни условия, като причините могат да са много, но най-вероятно е хлороза. Ако беше попрочел, щеше да знаеш и как се лекува тази хлороза. Резниците също не се залагат така, но в твоя случай няма смисъл да го размножаваш, при положение, че растението е диво. Ако за вбъдеще решиш да размножаваш питомни растения, чрез резници - ще помагаме! Също така щеше да знаеш. че е рано да се прибират цитрусите.
Много неща щеше да знаеш ако беше прочел поне мъничко! Аз лично съм почерпил над 90% от знанията си именно от този форум, но преди да задавам въпроси съм чел, чел и пак чел!
Съвет №1 - Преди да се захванеш с цитруси, се поинтересувай как се отглеждат - изчети секцията "цитрусови".
Съвет №2 - Купи си от Палм центъра хубави цитрусови видове.
P.S. Иначе растението наистина прилича на лайм, но е диво!
Ай наздраве