Първо мнение
Не знам защо няма отделна тема за "конфекцията" на цитрусовите : )
Ако съм в грешка, админът да я обединява.
Отварям тази, за да се похваля със своя Лазар - лимонът, който стана твърде голям и миналата есен засадих в земята. Понеже бе висок 2.5 метра, а както се оказа, не го бях загърнал правилно, замръзна до земята с всички "по учебник" нацепвания на кори и прочее, го отписах още при развиването март месец. Отрязах го на 4-5 см над земята и го оставих така, по съвет на Кирил тук във форума, че има някакъв минимален шанс да се оправи. Е, след като остана сухия обелен чеп до лятото, го отписах окончателно.
Какво бе учудването ми, когато към 15 август на около 5 см от основата, от корените видях, че избива свеж летораст, а седмица по-късно тръгнаха десетки такива навсякъде около него. Изчистих всички без най-дългия и...
Последно мнение
Човеколюбивите хора не са само забравени герои от творчеството на Йордан Йовков. Героят от предния клип, а и този, който ще ви представя в следващия, за мен са типичен пример. От такива хора лъха топлота към всичко живо, пък било то и безмълвно като растенията, в случая лимони в Крим.