Kiril Donov написа:Chicholyubo, опитай се да си спомниш, какво си правил наскоро с тези растения? Торене, пръскане с нещо? Как беше поливането? Някакви слани, откакто са навън?
Кумквата го взех януари не си спомням Киро на каква подложка ми каза че е но ме предупреди че е по малко студоустойчив. Беше пресаден веднага.
С такава почва :

Такава подложка съм направил :

Всички цитруси презимуваха в неотопляема югоизточна стая с постоянно отворен прозорец :

Изкарах ги на вън под навес (чардак) на 5.03.13г. Не е падало на таях слана, от тогава имаше два/три пъти минимални температури от -2/-3градуса.

Всички се бяха се засушил. Обилно ги полях след това добавих зелен камък и Лумбрекс (2,5мл на 2л вода) :

Още тогава забелязах че на кумквата, бергамона, мандарината която не и знам сорта и каламондина някои от листата се бяха леко позавили.
На тази снимка се вижда ако се увеличи :

Повече снимки тук :
http://forum.palmi.bg/viewtopic.php?f=4&t=333В момента всички са си ОК. Само кумквата хвърли листата и то буквално. Снощи след като се прибрах от работа го взех в ръце и го разтърсих. Даже жената като ме видя ми спретна скандалче какво съм направил че му изпадаха листата