Веднъж, нямайки особени ангажименти, започнах да размишлявам, е, не на поляна като древните философи, но няма значение
На запад, когато караш БМВ, Феррари, или нещо друго което "замърсява" ужасно много (хахаха) въздуха (произвежда СО2), плащаш уникален данък. Да не говорим, че СО2 е най-малко вредното нещо в цялата тая работа. Е, раздрънканите дърти дизели, с разни димове отзад като ТЕЦ, са си леко противни де, но това, за мен е малко по-друг въпрос
Като са уж толкова загрижени за човечеството и природата, според мен, би трябвало, щом плащаш за всеки направен грам СО2, трябва да получаваш и субсидии за всеки произведен грам О2.
Примерно ако гледаш всякакви растения в двор 2 дка, или имаш някакви гори ,да речем, и караш БМВ, то примерно си прави 200г/(на каквото беше там) СО2, а цялата ти джунгла прави примерно 10 000г О2.
Правилно би трябвало да е, не само, да не се плаща нищо за горкото "мръсно и много лошо" БМВ, ами и да ти изплащат една хубава сума всяка година, за това че пречистваш въздуха!
Т'ва се бях замислил, като нещо започнах да усещам малко по-качествен въздух вкъщи (в най-лошия случай наполовина да си го въобразявам), заради джунглите ми, насред Софийско.