Улов в Черно море
- traiko
- Морски вълк, специалист по цитрусите
- Мнения: 3209
- Регистриран: 10 окт 2012, 23:14
- Район: Свети Влас
- Местоположение: Свети Влас
- USDA zone: 7b/8a
- Has thanked: 105 times
- Been thanked: 171 times
Re: Улов в Черно море
Няма нищо Янчо.Като бях писал,че това е за последно за сезона,след това влизахме още 2,3 пъти.
Взехме по петнадесетина кила.Повече нямаме намерение да влизаме за Зарган,че вечер става студено.
Скоро ще почнем да пускаме за Кефал и за Карагьоз.
Взехме по петнадесетина кила.Повече нямаме намерение да влизаме за Зарган,че вечер става студено.
Скоро ще почнем да пускаме за Кефал и за Карагьоз.
-
- Любител на южните растения
- Мнения: 208
- Регистриран: 10 апр 2019, 20:12
- Район: Черноморско крайбрежие
- Местоположение: Несебър
- Has thanked: 28 times
- Been thanked: 29 times
Re: Улов в Черно море
Един приятел пуска за карагьоз , от около 15 дена ама няма грам. Между другото вчера едно от рекетата имаше около три тона сардела


- Смрика
- Любител на южните растения
- Мнения: 380
- Регистриран: 21 яну 2014, 11:38
- Район: Кюстендил
- Местоположение: Шишковци
- Надморска височина (m): 480
- Метеостанция: http://vremeto.org/siskovci/
- Has thanked: 26 times
- Been thanked: 38 times
Re: Улов в Черно море
Има ли нещо специфично при приготвянето на калкан или просто се пържи? Веднъж съм го ял в заведение и не ми стана съвсем ясно що толко му се прехласват, съответно що е скъп, миналата седмица гледах пресен калкан в един магазин и така и не го взех.
- traiko
- Морски вълк, специалист по цитрусите
- Мнения: 3209
- Регистриран: 10 окт 2012, 23:14
- Район: Свети Влас
- Местоположение: Свети Влас
- USDA zone: 7b/8a
- Has thanked: 105 times
- Been thanked: 171 times
Re: Улов в Черно море
Мога да кажа,че Калкана е може би най вкусната риба в Черно море.
Приготвянето е най специфичната част.На вас няма как да ви е харесало защото предполагам по какъв начин е приготвен.Обикновено в ресторант който не е рибен,но се предлага Калкан,мога
да кажа,че се вади в момента от фризера и започва да се размразява.Естествено,че си губи вкусовите качества.Ние в къщи го приготвяме по малко по специална рецепта,накрая го заливаме с чесън и оцет който се запържва във олиото което се пържи.Ако ви интересува мога да ви кажа точната рецепта,но за съжаление все по рядко имаме възможност да хапваме от този деликатес.
Аз съм човек който не рискувам,и спазвам забраните.Не си заслужава да загубиш инвентар,и на
всичко от горе да плащам и актове.

- Смрика
- Любител на южните растения
- Мнения: 380
- Регистриран: 21 яну 2014, 11:38
- Район: Кюстендил
- Местоположение: Шишковци
- Надморска височина (m): 480
- Метеостанция: http://vremeto.org/siskovci/
- Has thanked: 26 times
- Been thanked: 38 times
Re: Улов в Черно море
Сетих се, че наскоро ядох сафрид в заведение и въобще не ми хареса, а иначе е риба, която много харесвам, или беше стар, или пържен в кофти олио, така че не е ясно тоя калкат дет съм ял какъв е бил. Дай рецептата, а като видя пак пресен ще купя да се пробвам. :)
- Смрика
- Любител на южните растения
- Мнения: 380
- Регистриран: 21 яну 2014, 11:38
- Район: Кюстендил
- Местоположение: Шишковци
- Надморска височина (m): 480
- Метеостанция: http://vremeto.org/siskovci/
- Has thanked: 26 times
- Been thanked: 38 times
Re: Улов в Черно море
Една от любимите ми риби, а друга е карагьозът който май излиза скоро, но за съжаление тука в София не виждам да се продава.