Страница 1 от 1

Пътуване с кола до Истанбул

Публикувано: 05 яну 2019, 22:31
от dragodream
Трайко преди беше качвал снимки в Истанбул. Затова предполагам че си ходил - с кола. Та въпроса ми е как е движението и по кое време е най добре да се пристигне в Истанбул. Смятам да го посетя тези дни затова ми е нужно твоето мнение.

Re: ЧАТ 2019

Публикувано: 05 яну 2019, 23:04
от traiko
dragodream написа:
05 яну 2019, 22:31
Трайко преди беше качвал снимки в Истанбул. Затова предполагам че си ходил - с кола. Та въпроса ми е как е движението и по кое време е най добре да се пристигне в Истанбул. Смятам да го посетя тези дни затова ми е нужно твоето мнение.
Ходил съм много пъти.Какво да ти кажа,десетина километра преди Истанбул
трафика става много голям.Особено ако мислиш да ходиш в азиатската част.
И там е като тук например в София,най много има около 16.00 до към 20.00
и сутрин,но Разликата е,че Истанбул официално мисля,че табелата последно я гледах 15 800 000 .жители.Дължината е около 150 км.Ако мислиш да ходиш в
азиатската част,по добре и много бързо е с метрото.Голям проблем е с паркирането в центъра,иначе по моловете паркинги бол.Най много място за паркиране има покрай югозападната част по морето на Босфора.Ти къде мислиш да ходиш? Задължително с навигация щом отиваш за първи път,пътищата са с по няколко ленти и много по от рано трябва да се престроиш.Карат много бързо,но иначе са колегиални,винаги ще ти направят път.Другото което е трябва да си купиш винетка.Зависи колко пъти мислиш да ходиш.Аз например като мина няколко пъти и зареждам за 100 лири.Мисля,че сега е към15 лири в едната посока. Ако влизаш от Кап.Андреево питай къде се продават.Аз пътувам през М. Търново и купувам на Бабаески.

Added in 6 minutes 27 seconds:
Иначе казано не се разколебавай,ще останеш доволен.Макар,че не е най подходящото време. Много е красиво,колкото и да ходя,никога не ми омръзва.
Винаги има какво да се види.Този град не спи. Много по спокойно е в Азиатската част.

Re: ЧАТ 2019

Публикувано: 05 яну 2019, 23:26
от dragodream
Благодаря ти ! Не ми е за първи път да ходя в Истанбул , но съм ходил с автобус. Сега съм решил с едни приятели да ходим за няколко дена с кола. Ще спим в квартал Шишли , и ще се разхождаме с метрото. Винетка имам , но не знам как се зарежда и как разбираш колко лири са ти останали. Ще гледам да съм рано сутринта там преди трафика. Мисля че ще се оправим. Ти за еДин ден ли ходиш или с преспиване. Предложи хотел ако знаеш .

Re: ЧАТ 2019

Публикувано: 05 яну 2019, 23:51
от traiko
Близо е до центъра,имайки пред вид в такъв голям град.
Близо са Небостъргачите.Мисля,че се казваше Сефир един от най високите.
Срещу колко лири не си спомням,ходил съм отдавна ,пускат да се качите на последният етаж,има кафе и 3д кино .пускат едно филмче,все едно си на вертолет,прави разходка из целият Истанбул,страхотно е.Ако времето е хубаво от горе се вижда всичко.Иначе може да минеш и без да платиш,бариерите се вдигат,но ако случайно те спрат,глобите са солени.Аз съм минавал,но като съм зареждал другият път си ги взима,явно запазва някакви данни на колата.

Re: ЧАТ 2019

Публикувано: 05 яну 2019, 23:57
от dragodream
Аз на небостъргача съм ходил. и на всички по известни забележителности също. Интересува ме как се зарежда стикера за магистралата и от къде ?

Re: ЧАТ 2019

Публикувано: 06 яну 2019, 00:07
от traiko
По принцип в пощите.Аз от където се качвам има си пункт точно преди бариерите и там плащам с талона на колата.,не знам от Кап. Андреево.Ако е много рано може да се плати и на влизане в Истанбул,точно преди да излезеш от бариерите,то там вече бариери няма,но точно преди светофарите,трябва да се престроиш най в дясно,за да можеш да спреш,има място.

Added in 3 minutes 30 seconds:
Предполагам,че и преди да се качиш на Одрин сигурно ще има някоя сграда,където може да се плаща. <wine>