Избягвам да коля, освен в краен случай, намирайки си оправдания(тия трите са на 2 години, но снасят почти ежедневно9яйчена порода) и по тях няма почти никакво месо(факт!).
Тая бялата, верно много материал има по нея(месна порода), но много е кротка и приказва хубаво("кооо-кококококококококок - ...).
Е жалко, миналата седмица по време на жегата се спомина, сега ме е яд, че не я заклах.

От старите кокошки са ми останали под 15, в т.ч. двата некадърни в пеенето петли. В замяна на това повече от месец има 20 пилета, които почти стават за колене, плюс 10 ярки, които ще проносят около септември и ща-не-ща трябва да ликвидирам старото поколение.
Най-голям проблем с тази процедура имах след зимата на 12-та, когато ги чувствах като бойни другари във войната срещу нея, а тогавашният петел си носИ цяло лято измръзналия наполовина гребен ;)
В добавка, квачката Кло(за квачките имам отделно отношение - те се оставят да умрат от старост или болест, НЕ ГИ коля!) за втора поредна година излюпи 10 пилета(миналата - 7).
Ако са оцелели след започващите отново жеги, в събота ще им спретна една волиерка. Писукането и разговорите им с майка им действат много релаксиращо :)
Обърнете внимание на това, дето е като скункс по гръбчето. Много ми е любопитно с какво оперение ще бъде след време, ако не го излапа някоя гнусна котка. На снимката са на 15-ина часа, все още не са им паднали яйцепробивните пъпки на човчиците ;)