Страница 1 от 1

Как и какво можем да пишем във форума

Публикувано: 22 яну 2015, 23:06
от Kiril Donov
В тази тема, постепенно и заедно ще синтезираме нещо като правила или препоръки за писане във форума.

Правило номер 1:
В този форум държим на културата на общуване! Няма да се толерират никакви спорове, караници, пререкания и грубости в изказванията!И преди съм ви молил за това, но отново ще ви помоля - употребявайте обикновени и книжовни думи в постовете си! Като се изразявате "странно", Гугъл не успява да преведе текста и така постът ви си остава само за ограничена аудитория. Но постоянно ми пишат хора от цял свят, които четат форума чрез Гугъл. Преди малко отговорих на въпросите и на един човек от Южна Корея, който направо ме изненада. По-източно от Казахстан, досега не ми бяха писали читатели.

В тази връзка реших, да не допускам повече във форума да се пишат измишльотини и простотии. Всички хора са доволни, че намират точна и полезна информация във форума. Така трябва и да остане!

Re: Чат през 2014 г.

Публикувано: 23 яну 2015, 02:30
от achovd
А какво става с моята идея за английска секция на форума, отказа ли се от нея?Така може и чужденците да допринесат за развитието на форума.

Re: Чат през 2014 г.

Публикувано: 23 яну 2015, 08:52
от chicholyubo
Kiril Donov написа:И преди съм ви молил за това, но отново ще ви помоля - употребявайте обикновени и книжовни думи в постовете си! Като се изразявате "странно", Гугъл не успява да преведе текста и така постът ви си остава само за ограничена аудитория.


Май това за мен се отнася <hmmm>
Тогава ще трябва да се въведе правило което забранява да се пише във форума след употребата на алкохол <smile134>

Re: Чат през 2014 г.

Публикувано: 23 яну 2015, 08:58
от ivo_nekitov
Споко, чиче.
Аз, без да съм пил, пускам неща като "иншаллах" и "демекь" <smile134>
при което ГТранслате предполагам въздиша тежко и излиза, тръшкайки вратата ;)
Аз също ще се опитам да взема под внимание забележката.

Re: Чат през 2014 г.

Публикувано: 23 яну 2015, 09:15
от Kiril Donov
Това, че ни четат от цял свят само показва, че пишем интересни неща и даваме ценна информация. Аз само мога да се радвам на този факт.

Тук изобщо не става дума за клиенти на нашия разсадник от цял свят. Да, има и такива. Но просто се чувствам горд, че хора, които може би не знаят къде е България, идват да четат нашия форум и откриват важни за тях неща. Значи при търсене на нещо свързано с нашите растения, Гугъл не открива достатъчно количество надеждна информация на английски и предлага превод на нашия форум - очевидно, достатъчно напред в първите страници на резултатите, щом толкова хора се заемат да четат.

Самостоятелна английска секция, не можах да измисля как да се получи. Затова засега ще продължим с оформяне на нови теми на английски, вътре в сегашните подфоруми. Така по-лесно ще се намират. Единствено постовете на руски не смятам да разделям засега, просто не приемам руския за чужд език. Но ако започнат по-често да се включват и хора от Русия на руски, вероятно ще е по-добре да го направим.

Re: Как и какво можем да пишем във форума

Публикувано: 24 яну 2015, 12:25
от Kiril Donov
Вече всеки може да определи от потребителския си панел, кои от членовете на форума желае да са в списъка му с врагове. Така няма да вижда техните постове.

Когато има написано нещо, което не е на място или е обидно, аз ще го изтрия своевременно, веднага щом го видя. Но вместо да изпадате в пререкания и караници, ако постовете на някого не ви кефят, просто го добавете към враговете си, вместо да се карате с него.

Няма да толерирам никакви караници и грубости!

Re: Как и какво можем да пишем във форума

Публикувано: 24 яну 2015, 12:30
от marmozana
Разгеле! Благодаря <bow> <bow> <bow>

Re: Как и какво можем да пишем във форума

Публикувано: 24 яну 2015, 12:44
от chicholyubo
Най накрая се взе в ръце <bravo2>
Предполагам, че ще размислиш и за другите дискутирани екстри във форума ?
ПС : Разбира се може само за определена група доказали се членове и членки ( много ми е интересно чичо Гугъл как ще преведе членки ) <hmmm>

Re: Как и какво можем да пишем във форума

Публикувано: 24 яну 2015, 12:52
от Kiril Donov
В посочената от теб тема, няма други "дискутирани благинки". Ако искаш нещо да добавиш, моля да е там, а не - тук.

Re: Как и какво можем да пишем във форума

Публикувано: 26 сеп 2017, 18:09
от Kiril Donov
1. Всички знаете, че всеки член, който си позволи да нагрубява или обижда друг член на форума, ще бъде незабавно блокиран след първото предупреждение. Ако не знаете - за предупреждение може да считате и просто редактирането или изтриването на конкретното написано нещо. Доста от старите членове вече са имали такова предупреждение.

2. Искам да е ясно, че езикът на омразата и негативизма няма място в този форум и всички подобни писания вече ще бъдат директно изтривани, а не редактирани. Това се отнася за език на омразата по принцип или насочен към хора и събития извън форума. Ако е насочен към хора от форума - вижте т.1.

Re: Как и какво можем да пишем във форума

Публикувано: 30 яну 2018, 09:44
от perperikon
Нещо не успявам да качвам емотиконите. Има ли някаква активация, която пропущам. Пиша само през iPad. Да не е от устройството ми?

Re: Как и какво можем да пишем във форума

Публикувано: 30 яну 2018, 15:59
от Kiril Donov
Не знам, отстрани са и аз мога да ги качвам, даже и от телефона. Твоето устройство пък може би иска да са айфонски емотикони, кой знае? <he-he>

Re: Как и какво можем да пишем във форума

Публикувано: 08 ное 2018, 10:43
от perperikon
Чак вчера забелязах, че форума има опция всичко да се чете с автоматичен превод на английски(и други езици) . Голям майтап настава при превода на цветистия ни уличен език, който понякога единствено е способен да предаде точно мисълта ни. В крайна сметка се разбира 50-70% от смисъла. Скъпи членове на форума, вашите мнения се четат в много страни по света от любители на растения, каквито и вие отглеждате. Киро да каже колко дневно са влизанията от чужбина!? Нашият форум е много ценен защото е отворен и заради типично българския директен изказ на мнения и истини, в спорове, които в други страни биха се считали за "неприемливи". Ние очевидно държим повече на истината, отколкото да не обидим някого, който говори или прави глупости. Аз например съм ОК с това независимо от коя страна заслужено се намирам. Истината ми е по-ценна от временния "емоционален дискомфорт" - мой или чужд. Както се казва: "Истината те прави свободен".
Та, молбата ми е - пишете доколкото можете без диалектизми, архаизми и жаргонни думи . Гугъл не ги превежда! Нека освен България и света разбере колко сме умни,.... и скромни. :-)))

Re: Как и какво можем да пишем във форума

Публикувано: 08 ное 2018, 20:55
от Kiril Donov
Все повече гости и роботи от чужбина четат форума. А щом го четат и роботи, значи търсачките в чужбина са индексирали ценно съдържание, за което има търсене при тях.