Страница 1 от 1

Групи във форума

Публикувано: 03 фев 2018, 04:26
от Kiril Donov
Форумът натрупа вече доста голяма членска маса и е време да разпределя членовете в групи, според времето, от което членуват тук, опита им с нещата, които коментираме и общия им принос към форума.

1. Администратори - понастоящем са двама. Това са собствениците на форума. Всичко става с тяхно знание и одобрение и тяхното мнение е с най-голяма тежест. Имат права да трият коментари или да ги редактират, както намерят за добре. Това са хората, които по подразбиране са с най-голям опит тук и работят за развитието на форума. Никой от членовете няма право да оспорва написаното тях, освен ако членовете не са от групите Ядро или Сила.
P.S. Пиша за администраторите в трето лице, защото към днешна дата съм един от тях, но никой не е вечен и след 80-90 години, със сигурност ще трябва да се откажа и да предам щафетата на по-младите.

2. Core (Ядро) - Това са основателите на форума или са хора, които са по-нови членове, но са редовни дарители на информация във форума. Тези хора са с най-голям принос, за да бъде форумът днес в този вид. През всичките години, членовете от групата Ядро отделят много от своето време, за да споделят опита си. Това са хората, които са с най-голям опит тук, отдавна са доказали, че работят за развитието на форума и са най-ценната част от членовете. Всеки член е получавал компетентни съвети от тях и винаги може да разчита на тяхната помощ.
Никой от членовете няма право да оспорва написаното от тях, освен ако членовете не са от групите Ядро или Сила. Членовете от групата Ядро имат право да поискат да бъде изтрит всеки пост, който по някакъв начин са сметнали за неприемлив, като само трябва да посочат причината. Тези членове са доказали своя принос към форума и тяхното мнение не подлежи на съмнение.

3. Power (Сила) - Това е основната част от по-старите членове, хора с доказан опит и принос в развитието форума. Дискусиите между членовете от групите Ядро и Сила са напълнили форума с информацията - такава, както я виждаме днес. Членовете от група Сила са изключително ценни за форума с опитите си и информацията, които споделят с всички нас. Ето защо, никой от членовете няма право да оспорва написаното тях, освен ако членовете не са от групите Ядро или Сила.

4. Регистрирани потребители - в тази група попадат всички нови членове, както и хората, които все още нямат достатъчен принос към форума, за да преминат в някоя от горните групи. И понеже доброто възпитание изисква да показваш скромност когато влезеш на ново място, от членовете в тази група се очаква да показват уважение към останалите форумни членове и най-вече - към тези с доказано повече опит от тях. "Нескромните" постове ще бъдат изтривани, ако засегнат член от групите Ядро или Сила, а при няколко нарушения - профилът на потребителя ще бъде деактивиран.

****************************************
Поради големия брой членове, ще ми отнеме известно време, докато разпределя всеки един в съответната група. Правилата обаче вече важат, щом четете това.

За да знам, какво се случва във форума в мое отсъствие, реших като модератори да останем само двамата администратори. Иначе може да се случват разни неща, да бъдат изтривани, а аз дори да не разбера. Искам да благодаря на тримата модератори, които макар и неохотно се съгласиха навремето и до днес ми помагаха. Много ви ценя и знам, че и в бъдеще винаги мога да разчитам на вас!

Re: Групи във форума

Публикувано: 03 фев 2018, 06:31
от Kiril Donov
Ако някой има някакви забележки или препоръки, ще се радвам да ги чуя.
Разпределението в групите не е окончателно. Сега в бързината може и да пропусна някого, затова ако някой не е съгласен с мен, моля да ми каже.

Re: Групи във форума

Публикувано: 03 фев 2018, 08:40
от Kiril Donov
Готов съм.
Вече не всички членове на форума ще могат да пишат в секцията за времето.

Re: Групи във форума

Публикувано: 03 фев 2018, 14:59
от Монов
Правилата са хубаво нещо и трябва да се спазват. Но всеки член на този форум независимо от неговата регистрация като време има свои предпочитания към определени видове растения който отглежда и има опит с тях и успех би трябвало тяхното мнение да има тежест точно в темите които обсъждат тези растения. Не знам но да не се почустват някой дискриминирани. Просто изказвам мнение, и предполагам ще се сблъскат мнение с опит срещу мнение с тежест във форума поне така разбрах нещата…

Re: Групи във форума

Публикувано: 03 фев 2018, 15:12
от zack
Аз лично не бих спорил с никой за растения, с които нямам практически опит. Не съм го и правил. Пък и споровете тук в 99% от случаите са от типа:
- климата ми, е много по-добър от климата ти;
- мерите данните грешно, моя термометър е по-добър от вашия;
- тоя тип защита на растенията не работи, аз съм измислил по-могъща;
- тоя вид палми с пасивна защита не биха оцелели никъде в България;
- щом палмата на комшията е оцеляла в затворен комплекс до някоя сграда, значи зоната ми е 9б;
- в София може да се отглеждат успешно трахикарпуси, виждал съм насадени къде ли не;
- в България има места в тропичния, субтропичния и субполярния климатичен пояс;
- вие трябва да си купувате метеостанции от мен на тройна цена, защото сте задължени да го правите и т.н.

Надявам се примерите да са достатъчно красноречиви и мисля, че всеки ги е срещал.
Т.е. споровете тук в 99% от случаите не са за това как да оглеждаме дадено растение, а да си мерим зоните... <wine>

P.S. Някой да не ме разбере погрешно. Метеосекцията във форума е една от най-важните! Поне аз така мисля. <wine>

Re: Групи във форума

Публикувано: 03 фев 2018, 15:49
от plamen
Аз смятам,че целта на този форум е да се СПОДЕЛЯТ опит, знания и идеи.
А,и да не се забравя,че това е фирмен форум.Киро отделя време и средства за поддържането му.
Всички останали сме гости.....колкото и да се чувстваме у дома си,трябва да се държим възпитано.

Re: Групи във форума

Публикувано: 03 фев 2018, 16:21
от Kiril Donov
Няма и няма да има дискриминация.

Всеки, който има по-сериозен принос към форума, публикувал е доста и разнообразни постове, всеки такъв член е в групата Ядро, дори и Perperikon, като най-нов член.

Всеки, който е писал повече преди време, макар и да не е влизал скоро във форума, сега е в групата Сила. Дори и по-новите членове, които редовно влизат във форума и имат поне десетина поста, всички те са в групата Сила.

Много на брой членове, които имат регистрации от 2-8 години, четат редовно форума, но нямат нито един пост или имат само по 1-2 поста, такива членове си остават в групата Регистрирани потребители. Новите членове също са в тази група, докато не покажат, че допринасят за качественото съдържание на форума. Хората от тази група могат само да четат секцията за времето, но в другите секции нямат ограничения. Разбира се, ако някой има въпроси, касаещи метеосекцията, винаги може да ги зададе в темата Чат, примерно.

Нищо не се е променило, но с това разделяне по цветове, можем по-лесно да изискваме да се спазват правилата. Когато нов член зададе въпрос и получи отговор от член в тъмно зелено, това означава, че човек с много опит му е отговорил и може да се довери. В същото време, ако се държи неуважително към такива хора, този нов член е объркал рейса... Никой не е длъжен да отделя от личното си време, за да се изнервя с досадни и безсмислени глупости.

Re: Групи във форума

Публикувано: 05 фев 2018, 20:56
от ivo_nekitov
Киро, решението ти е добро. Ако един човек има 10 000 мнения, значи е редовен, постоянен. Ако е с 100 или 1000, значи може също да е редовен и постоянен, дай му възможност също да направи 10 К мнения. Но дотогава да си мине през стадиите. цветовете и нюансите.
А ти сам ще прецениш, дали да не му дадеш аванс, ако наистина е ценен и има какво да каже, и с 50 или 500.
Не виждам особен смисъл от тази говорилня. Т.е на мен ми е интересно, но за теб видимо е чиста загуба на време, да се обясняваш всекиму по 15 пъти.

И "недоволните" губят от погледа главното. А то е, че всеки може да пише във форума. Независимо от цвета на ника си. Да го прави, да споделя уникален опит и нещата ще си дойдат с времето.

Re: Групи във форума

Публикувано: 06 фев 2018, 06:01
от Kiril Donov
Съжалявам, но ще се наложи да почистя тази тема. Благодаря на всички за изказаните мнения! <curtsey>

Понеже консенсусът между толкова много хора явно е невъзможен, ще постъпя най-демократично, като наложа моето мнение :-) , а то е, че единствено зеленият цвят се връзва с общия дизайн на форума. Всичко друго е излишна шарения. Засега ще останем така.

Винаги съм казвал, че сме малка фирма и при нас решенията се вземат лесно и бързо. Нека не правим от мухата слон! Пробваме нещо ново, ако не работи добре - винаги можем да го сменим или променим.

Re: Групи във форума

Публикувано: 06 фев 2018, 16:22
от Kiril Donov
Kiril Donov написа:... Никой от членовете няма право да оспорва написаното от тях, освен ако членовете не са от групите Ядро или Сила. ...

За да приключа този въпрос, нека направя едно малко уточнение.
Спорът по принцип не е забранен. Един интелигентен човек, винаги може да подбере правилните думи и правилния начин, за да изкаже различно мнение, без това да обиди някого. Така тръгва нормална дискусия, която е добре дошла в този форум (стига да не е за времето и климата). И най-новите членове могат да пишат спокойно и да са на различно мнение от нашето, стига да успеят мотивирано и неагресивно да го обяснят.