Мариноване на маслини в домашни условия

Кулинарните умения на форумните членове. Интересни рецепти.

Re: Мариноване на маслини в домашни условия

UNREAD_POSTот traiko » 05 Окт 2017, 23:03

Ето тук Иво може да се види примера с тубите.
http://sevgidenesintiler.blogspot.bg/20 ... yaplr.html
Ако жените не съществуваха, то парите нямаше да имат смисъл.
Аватар
traiko
Морски вълк, специалист по цитрусите
 
Мнения: 2204
Регистриран на: 10 Окт 2012, 23:14
Местоположение: Свети Влас, 42о 42,339' N, 027o 45,962' E.
Mясто: Свети Влас
Пол: Мъж
USDA zone: 7b/8a
Любимо растение: Цитруси+Манго
Любим климат: Черноморски с миниуми до -8 max.

Re: Мариноване на маслини в домашни условия

UNREAD_POSTот ivio » 10 Окт 2017, 19:53

завърших първия етап от мариноването на маслини,
след около 3 седмици, завърши бурната млечно-кисела ферментация,
като горчивината им почти изчезна, правя последната промивка с чиста вода,
следва първата марина с морска сол, някъде прочетох,
че не е добре да се използва йодирана сол, разваляла материала!
Изображение
ivio
 
Мнения: 7
Регистриран на: 30 Сеп 2017, 15:47
Mясто: Sofia - с Храбърско
Пол: Мъж
Надморска височина (m): 750
Минимум в посл. зима (°C): -25
Любимо растение: бабина душица
Любим плод: банан
Любим климат: умерено-континентален

Предишна

Назад към Трапезата - храни и напитки. Домашна зимнина

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта