Мариноване на маслини в домашни условия

Всичко за маслините
Потребителски аватар
traiko
Морски вълк, специалист по цитрусите
Мнения: 2448
Регистриран: 10 окт 2012, 23:14
Район: Свети Влас
Местоположение: Свети Влас, 42о 42,339' N, 027o 45,962' E.
USDA zone: 7b/8a
Любимо растение: Цитруси+Манго
Любим климат: Черноморски с миниуми до -8 max.
Has thanked: 15 times
Been thanked: 7 times

Re: Мариноване на маслини в домашни условия

Непрочетено мнение от traiko » 30 дек 2018, 12:17

Тази саламура от 4 процента не е ли много слаба.Ако стоят за по дълго със сигурност ще ги хвърлиш.
Аз знам,че се прави около 80%,даже за по дълго време ако престоят се прави още по силен разтвор.



drone
Мнения: 2
Регистриран: 07 дек 2018, 09:49
Район: ПЛОВДИВ
Местоположение: АСЕНОВГРАД
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: Мариноване на маслини в домашни условия

Непрочетено мнение от drone » 30 дек 2018, 20:46

Виж рецептата на Хейвън от 5-та страница на темата. Сега в 4% след като са осолавани в 10% пак ми идват солени. А и до три -четири месеца ще ги изядем, че са перфектни сега. Твърди и хрупкави, направо не можеш да се спреш да ядеш. Тия 80% ,които споменаваш са нещо чудовищно ,нещо си се объркал.



Потребителски аватар
traiko
Морски вълк, специалист по цитрусите
Мнения: 2448
Регистриран: 10 окт 2012, 23:14
Район: Свети Влас
Местоположение: Свети Влас, 42о 42,339' N, 027o 45,962' E.
USDA zone: 7b/8a
Любимо растение: Цитруси+Манго
Любим климат: Черноморски с миниуми до -8 max.
Has thanked: 15 times
Been thanked: 7 times

Re: Мариноване на маслини в домашни условия

Непрочетено мнение от traiko » 30 дек 2018, 21:01

drone написа:
30 дек 2018, 20:46
Виж рецептата на Хейвън от 5-та страница на темата. Сега в 4% след като са осолавани в 10% пак ми идват солени. А и до три -четири месеца ще ги изядем, че са перфектни сега. Твърди и хрупкави, направо не можеш да се спреш да ядеш. Тия 80% ,които споменаваш са нещо чудовищно ,нещо си се объркал.
Не знам.Аз като купувам от Турция маслини,наистина са малко солени и им
правя саламура от 40% . Значи на един литър вода разтварям 40 грама сол.
Стават перфектни.В къщи от моите ги правя почти по вторият начин които ти си ги направил .

Added in 4 minutes 35 seconds:
Да прав си . Аз говоря в грамове.Процентите идват в повече. <wine>



eselsmid
Мнения: 11
Регистриран: 13 мар 2016, 09:50
Район: Aitos
Местоположение:
Надморска височина (m): 100
Абсолютна минимална t° (°C): -17
Минимум последна зима (°C): –11
Любимо растение: Нар
Любим плод: Праскова
Любим климат: Местния
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: Мариноване на маслини в домашни условия

Непрочетено мнение от eselsmid » 31 дек 2018, 07:22

40грама на литър е 4% разтвор а не 40% .



Отговори
  • Similar Topics
    Отговори
    Преглеждания
    Последно мнение
  • New post Плумерия - цъфтеж при домашни условия
    39 Отговори
    6378 Преглеждания
    Последно мнение от vladi
    26 сеп 2018, 19:39
  • New post Домашни котки
    от traiko » 25 фев 2013, 22:10 » в Домашни животни
    9 Отговори
    2186 Преглеждания
    Последно мнение от Бобсъна
    30 авг 2016, 22:25
  • New post Кокошки и други домашни птици от двора
    от ivo_nekitov » 01 мар 2013, 14:32 » в Домашни животни
    80 Отговори
    9794 Преглеждания
    Последно мнение от Slavyanski
    16 дек 2018, 23:24
  • New post Студоустойчивост на палмите при български условия
    от ники » 30 апр 2011, 15:23 » в Палми (Palms)
    41 Отговори
    11823 Преглеждания
    Последно мнение от edi
    18 фев 2016, 09:56
  • New post Подреждане на растенията в градината. Принципи и условия.
    от Slavka Tsocheva » 27 апр 2013, 23:59 » в Ландшафтен дизайн
    7 Отговори
    2685 Преглеждания
    Последно мнение от Slavka Tsocheva
    24 май 2013, 23:39
  • New post Текущи данни от оранжерийни условия в Асеновград
    3 Отговори
    219 Преглеждания
    Последно мнение от Kiril Donov
    06 яну 2019, 12:00

Върни се в “Olea europaea (Маслини, Olives)”