Kiril Donov написа:... Сухата трева около палмата е декоративен троскот (Бермудска трева), който все още е в процес на изпитване в опитното поле. ...
Оказа се, че навремето съм купил най-обикновен троскот, същият като този в България. Много смешно - пръскам навсякъде срещу троскота, а в малък опитен участък се оказа, че съм си го отглеждал. Сега ще трябва да го унищожавам.
Тази година обаче си захванах истинския ценен троскот от тревен чим в Сингапур. И с риск да ви се стори смешно, но може би най-много се радвам, че именно този троскот преживя студовете тази зима. За друго растение не се радвам толкова, колкото за него. Ще си отглеждам трева от Екватора! Супер!
Този вид троскот (Бермудска трева) е ценен не само заради перфектния си вид, а и заради малкото грижи, които изисква - рядко торене и поливане, коси се веднъж месечно. При нашите условия, през зимата изсъхва, разбира се. Както всеки друг троскот.
Когато започнах темата навремето, нямах подходящи снимки, за да видите за какво говоря. Ето сега снимки от Сингапур, за да добиете представа:

А ето така се полага тревният чим от Бермудска трева:

Снимките са правени на един градус северно от Екватора и може да се изненадате от дългите сенки, но просто съм снимал преди залез.