Първо мнение
Здравйте,
Преди месец си купих няколко растения, които засега седят на терасата, която е огряна от слънце през по-голямата част на деня. Повечето от тях пресадих в по-големи саксии и наторих. Започнах а забелязвам първо по магнолията едни кафяви петна по листата, които в последствие изсъхват. Скоро се появиха и по другите растения. Листата на почти всички са нацепени или изглеждат така, сякаш нещо е похапвало от тях, но насекоми не съм забелязвал
Единствено хибискусът ми е добре и даже е напъпил.
Прилагам и няколко снимки.
Притеснено мми е да не загубя растенията. Да не е някаква гъба това?
Поздрави, Пресиян
Последно мнение
"- Тялото е за окачен таван с растер 60 х 60см. Сваляте гипсовата пита 60х60 и слагате тялото.
- Светлината е бяла .
- Относно зимната вегетация на растенията може би имате право. Вие искате да ги запазите а не да ги форсирате да се развиват.
- Относно дневна светлина на геогр. ширина 20гр./средна осветеност/
Ноември - 30000lx
Д - 25000lx
Я - 25000lx
Ф - 37000lx
М - 45000
Г-н Донов, г-н Марков, благодаря за съветите- аз действително бях принудена да избера най- неясния за мен вариант, но това е във възможностите ми в зависимост от мястото, с което разполагам. Още в началото бях наясно, че повтарям миналогодишната грешка, без всякакви познания, без никакво желание и със съмнения за последствията от това. Но идеята за мини оранжерия се провали, тази, в която престояха известно време не се отоплява през зимата, затова все...