Вярвам само на растенията, на нищо друго! Никакви таблици и т.н. не ме интересуват, защото факторите са много повече от минимална измерена температура!!!!!!!!!!!!!

Kiril Donov написа:Gepata написа:за русе и варна има и по-ниски температури но те са наистина преди 100 години и не знам дали все още може да ги смятаме за зонирането.
Как не разбра, че USDA зоните се изчисляват на база средната от ежегодните абсолютно минимални температури? Мисля, че се ползва 30-годишен период назад.
zack написа:Gepa, няма голям смисъл да ги мислиш! Прост пример! Тая година в Александруполис е измерена по-ниска температура от при тебе - -10.6 градуса!
И какво от товаТам канарските палми и зокумите, че и робустите са навсякъде. И след тая зима пак ще са добре ;)
А във Варна би ли оцеляла канарка? След последните няколко дни, дето имаше максимални под -5 градуса?
plamen написа:Иво,само да внеса едно уточнение.Предполагам,че -19 градуса са за Марсилия.За Ница няма такава опасност...
Kiril Donov написа:Gepata написа:за русе и варна има и по-ниски температури но те са наистина преди 100 години и не знам дали все още може да ги смятаме за зонирането.
Как не разбра, че USDA зоните се изчисляват на база средната от ежегодните абсолютно минимални температури? Мисля, че се ползва 30-годишен период назад.