Първо мнение
Реших да пусна тази тема, защото днес се замислих по тая тема, след като новите ми маслини Левколия и Петролия ще поживеят малко в офиса.
Влезнах тук и се чудих къде да питам, и реших да пусна нова тема, защото голяма част от нас отглеждат маслини в саксия <cheers>
А и не само, все пак обожавам маслините и ако съм жив и здрав, ще засадя стотици, може би хиляди маслини из Ивайловград <he-he> <thumbsup> <cheers>
Та чудех се какво е важно за маслините, които се отглеждат в саксия, как трябва да се оформят и т.н.
- зимата дали е по-добре, да се оставят на хладно място или няма проблем маслините в саксия на топло и слънчево. Естествено не е добре да е на топло и тъмно.
Аз мисля тези две маслини да ги гледам на топло, просто защото тук в София няма как да е иначе. Мисля, че това няма да е проблем, при условие, че...
Последно мнение
... Печелиш прираст, но е нездрав. ...
Нищо му няма на прираста! Ако е на открито, може и да измръзне, но на терасата няма такава опасност. Светлина има достатъчно, а при тази дължина на деня и при тези температури, прирастът и без друго не е особено буен. Всяко ново листо си е добре дошло!
Ако маслината е в стая, тогава растежът е нежелан.