Най-накрая и аз съм вече с капково, по-точно две - за двата балкона.
Все още е в пробен период, на 10-тина дена е, но ... направо се родих!!!
Няма повече мъкнене на туби с вода сутрин, вечер, и като съм вкъщи по още 3 пъти на ден.
Всичко избухва в момента !!!
Преди се бях спрял на хидрофорна помпа с електронен таймер, разпределител и 50 маркуча, или почти същото, само че с магнетвентил и буре на високо, но исках да изпробвам най-опростеното възможно нещо на света, и работи добре.
После ще направя снимки.
-Резервоар 100л, на над 1,5м височина
-има стандартен изход 1/2"
-преход 1/2" - 6мм (такова нещо намерих единствено в магазин за хидравлика и пневматика)
-1 маркуч 6мм (вътрешен диаметър 4,6мм), да подчертая - 1 маркуч
-кранчета за капково, регулиращи - нацвъкани на всяка саксия по едно, вързани едно след друго на маркуча, важно е да се регулират много лесно
-какъвто и да е маркуч, за пълнене от банята
-греди, летви, ... за конструкция под бидонЯ
-студена бира и шезлонг :Д
/тва всичкото при мен х2
Работи !!!
Капе си по малко денонощно, добре е :) не е перфектно, но е добре!
Докато ги пече смучат повече, отколкото през нощта, но пак се получава балансът :)
Първата версия беше нещо подобно, само че 1 голям маркуч от бурето с разпределител, няколко кранчета след него, след тях по още няколко разклонения и една камара маркучи, иии тва просто няма настройване :)
И също, като е 1 маркуч, вместо 50, обезвъздушаването, прочистването итн, ако се налагат такива, са много лесни. Иначе е мъка.
И все пак, ако нещо не е идеално занапред, си взимам хидрофорната помпа, останалите неща ги имам :)
Само резервоарите са ми малко тесни, ако искам автономност за 10тина дена ... ама може да взема още догодина.
И вътре съм си разтворил 0,1% кристалон, и си и тори денонощно :)
Резервоарите са тъмносини, маркучите - черни, че преди бяха прозрачни, и не смогвах да гоня водораслите :)