Относно растението на приятелката ви-

на стопанката му, наистина е огромно- дай, Боже, всекиму! Аз нямам никаква представа колко студени са зимните месеци в Ниш, както и какви са цените за отопление, за да може приятелката ви да отнема топлина от обитаемите помещения и да я "отдава" в остъкления балкон, при това с рекордно високи за такова помещение температури. Ако сте прочели внимателно, наскоро обсъждахме и този, иначе наистина удобен, вариант за отглеждане на растенията. И ако сте, със сигурност сте разбрали, че такъв вариант могат да си позволят много малко хора. И achovd, и sylay споделят, че температуата в остъклените балкони през големите студове, е 0 градуса, което налага примъкване на растенията в къщи.
За мен е недопустимо, неприемливо и възмутително, че в 21-ви век много семейства успяват да отопляват и обитават 1-2 помещения, за да спестят средства за храна, издръжка на деца и каквито се сетите приоритетни нужди и необходимости. Независимо дали отоплението е на ток, твърдо гориво, или централно- всички варианти са непосилни за по-голямата част от населението, защото цените за отопление са кощунски високи. Вероятността и възможността за отопляване на остъклен балкон се подразбира...
Но както казвате- "пусти мерак"! Което импулсивно ме подтиква да го кажа на жаргон- "тръгнали сме с трици маймуни да ловим"

Но когато желанията ни са по-големи от възможностите, ще се препъваме в саксиите из къщи, ще понасяме разочарования, когато не можем да осигурим условия на екзотичните растения....Важното е, че не се отказваме!

"Умният човек не прави сам всички грешки, той дава шанс и на други." Уинстън Чърчил