vladi написа:Много добра тема!
За съжаление, и двамата няма да имате череши!
И точно това е причината: Че са започнали да цъфтят, сега!
Препоръка: На тяхно място-Японска вишна, ще се кефите повече!...
Ето за това, имам предвид!



И след като е на мода 1 метално левче:

Череша сорт Ван, с много добра студоустойвост, точно за нашите условия.
Кожичката е плътна и дебела, тъмночервена-гланцова.
Месото е хрпкаво сочно и много сладко, костиката се отделя лесно от месото(върхът на сладоледа).
Тази черша заедно със сорта Бинг са кункуренция, но лично за мен Ван няма аналог!
Това е истинска Кюстендилска череша,и наистина няма аналог до момента, повярвайте ми!
П.С. Тези череши не стигат до БГ пазара, заминават за Европа, и това е причината никой да не е опитвал вкуса им!
Е не всички!
