Бабини зъби (Tribulus terrestris)

ivo_nekitov
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: Бабини зъби (Tribulus terrestris)

Непрочетено мнение от ivo_nekitov » 08 сеп 2015, 16:44

Идеята ти е много добра, хрумвала ми е ина мен.
наистина, под тях не остава нищо зелено.
Но за съжаление, макар да съм избутал извън периметъра на двора 95 на сто от всички растения/семена, по околните пространства има много и непрекъснато се внасят вътре.
Правя и наказателни пръскания наоколо, но не толкова често, колкото трябва(не живея там, а 8-10 дни са напълно достатъчни в най-големите жеги, при наличие на малко влага, да завършат цикъла.
Примирил съм се вече, като с хронична болест. Не и давам да се обостря - строя пътеки, мятам почвопокривни фолиа в чувствителните части на двора и пръскам, когато и където може, с глифозат. Засега са под частичен контрол(мноого по-добре отпреди 4-5 години - мога да прекося бос половината двор...е по пътеките <smile134> )
Проблемът ще се реши, когато, да сме живи и здрави, доживея до пенсия:)
Ако не станем халифат дотогава:)ivo_nekitov
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: Бабини зъби (Tribulus terrestris)

Непрочетено мнение от ivo_nekitov » 08 сеп 2015, 16:46

П.С: следващата седмица ще имаме пак класически летни Т, но минимумите вече ще са 11-13 градуса ежедневно. Предвид 12-часовите нощи вече, сезонът им може да се смята за почти приключил.
Колкото и да е топло денем, спират растеж около 10-15 септември.ivo_nekitov
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: Бабини зъби (Tribulus terrestris)

Непрочетено мнение от ivo_nekitov » 08 сеп 2015, 16:52

Греенн, идеята ти наистина е много добра, казвам го защото работи. Когато нямах толкова много растения, ги пусках и в двора(велосирапторите:) ) - не постоянно,а вечер за по 3-4 часа - после се прибираха сами да спят у тях си:)
Дори само така, в късна есен и ранна пролет, преди да засадя лехата с домати, контролират добре студолюбивите плевели като онзи, на когото на село му викат "агнешки чревца" и става досаден и буен при топло време наесен или първата половина на пролетта - на дълги валма и масури с много в-дивяващ пейзажа вид. Ония го унищожават от поник:)
Но за да стане номерът с трибулуса,тярвба да ги оставя изцяло в двора, а това не е добре: акат навсякъде, катерят се и по люлката, масите, изобщо дива мизерия.
Вариант е в 3-4 клетки като описаната от теб, които през 2-3 дни обикалят периметъра на двора. За целта обаче просто трябва да съм там - няма как. <bananas>Отговори
 • Similar Topics
  Отговори
  Преглеждания
  Последно мнение
 • New post "Бабини деветини" или всякакви лековити рецепти
  от chicholyubo » 02 мар 2013, 12:36 » в Общи въпроси (Miscellaneous topics)
  3 Отговори
  2565 Преглеждания
  Последно мнение от fenix
  05 апр 2013, 23:08

Върни се в “Видове плевели (Species of weeds)”