Първо мнение
Ето как изглежда моята градина, която се намира на морето в с. Крапец на 9 км северно от Шабла. Правя я от 10 години, като вече съм събрал около 200 различни вида. Може би не изглежда толкова екзотично и не попада в обхвата на този форум, но все пак мисля, че ще е интересно да се види.
За разлика от повечето потребители тук, не съм чак толкова запален по екзотичните растения, а и климатът в Крапец не е толкова топъл, колкото по южното Черноморие. През зимата всички северни ветрове минават безпрепятствани през нея и съответно отглеждането на субтропични растения е обусловено от вятъра. Признавам, че най-много харесвам иглолистните растения - борове, смърчове, ели, кедри, кипариси, туи, хвойни, секвои... Всичко с иглички ми е силна слабост. Освен това харесвам много бамбук, от който имам около двадесет вида. Определно предпочитам дървета и...
Последно мнение
Тази Cylindropuntia imbricata в двора ли я гледаш и през зимата? Аз имам един кактус дето много прилича на нея,може даже да е същия вид ама не съм сигурен. Видовото разнообразие е впечатляващо,браво!
Да, в земята я сложих преди месец. :)