Първо мнение
Много хора питат, дали Плумериите цъфтят при домашни условия и най-вече през зимата. Истината е, че те нямат проблеми с късия ден, стига да получават директна светлина. При недостатъчно светлина, цветовете остават по-бледи, а ароматът им е по-слаб.
Вкъщи от 7-8 години, всяка зима държа по няколко Плумерии в хола. И всяка зима имам цветове. Растенията са на голям източен-югоизточен прозорец, а някои са на голям южен прозорец. Температурите са около 22 градуса, но понеже помещението е отвсякъде с прозорци, при слънчево време вътре е 25-28 градуса, дори и през зимата.
Плумерията от снимката е третият ми сорт, който цъфна тази зима в хола. Ароматът е чудесен, постоянно ходя до нея, да си вдишвам. <he-he>
Цветовете не съм ги засилвал на компютъра, единствено леко засилих контраста на снимката.
Последно мнение
При теб е станала по-жълта. При мен преди цъфтеше основно в бяло, но заради много рязане в последните години, скоро не съм виждал цветове от този сорт.
Тази плумерия расте много бързо, преди 2-3 години беше станала колкото мен, и я отрязах до долу 10-15 см. над вкорения резник от теб. Сега е пак колкото мен с половин метрови листа (много падаения имаше ) но все пак разкри прелеста си, много е карасива.