Първо мнение
Понеже Пламен отвори въпрос за моя сорт, иска ми се да му дам една снимка на плодовете, да си ги гледа ... <he-he>
Използвам случая да започна една такава тема. Ще бъде интересно да опишем различни сортове смокини. Засега започвам с по-интересните, по-нататък ще добавя и стандартните сортове.
Това е моя сорт. Получих го от семе, понеже имам много сортове в градината, нямам идея кои са родителите. Мъжките ми сортове обаче са само три - Brunswick, Мичуринска 10 и сортът от старото насаждение в с.Лозенец, край Царево.
Този сорт е уникален, с много добри пазарни качества. Има средна до слаба студоустойчивост.
Това е микс от моя сорт и една много вкусна, направо великолепна смокиня, която захванах от едно дърво в Долни Воден. Две години по-късно майчиното дърво го отрязаха и сега си имам само моето. Не дава плод всяка година,...
Последно мнение
Искам да покажа малко смокини от беритбата вчера. През зимата ще имаме нужда от такива снимки, за да помним, че лятото се случва не само по филмите и наистина го има.
Най-горе е Вердино, лилавите под тях са Вердоне и Турка (много си приличат, като двете си приличат и с Ноар де Каром). Долу вляво са Измир, а вдясно са Сетимо.
И от преди два дни. На тази снимка оставям вие да си ги разпознаете.