Кликнете върху логото вляво, за да отидете в онлайн магазина | Между Пловдив и Асеновград, точно срещу КЦМ и до бензиностанция Petrol | Работно време - всеки ден от 9 до 18 ч. (Мар-Окт) Зимата (Ноем-Фев) от 9-17 ч.| Телефони: +359888328680; +35932511103;
С напредването на технологичното земеделие, става все по-популярно да произвеждаме сами домашните си плодове и зеленчуци - по стари, не интензивни методи. Затова пък се наслаждаваме на стария, вече позабравен вкус на бабините салати ...
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник". LZ1LPK
Да не я изцапат другите гъби- малко бяха мокри и кални. Смятам да я изсуша и пробвам по твоята рецепта. Досега не съм ги брала, но като се знае как се ползва, ще се опита естествено.
Около нас горите продължават да са пълни с гъби - малко необичайно за август. Освен многото ядливи, има и доста от бледите мухоморки: Зелена мухоморка (Amanita phalloides) - елегантна, красива и ....смъртоносна.
И аз не бях виждал такава гъба. Миналата седмица попадна на две много интересни гъби.
Познава те ли ги ?
Много бледо лилаво:
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник". LZ1LPK
Аааа, и твоите находки са интересни. Смрадливата гъба (Phallus impudicus) и при нас тази година се среща по-често.Тя също е лечебна. Втората гъба на мен ми прилича и на млада виолетка (Lepista nuda). Но само по снимка може да се заблуждавам - и двата вида са доста променливи.
Тази година имаше огромни сърнели в невероятни количества Панирани или пълнени с разни вкуснотии пият много бира или бяло вино