Първо мнение
Лимонова трева!
Оффф.... като фен на кулинарията съм виждала приложението и в много чуждестранни рецепти. Самата аз обаче никога не съм я опитвала, пък камо ли да я прибавя в някое българско ястие.
Нали обаче все повече се отваряме към света, така че рано или късно лимоновата трева ще "цъфне" и в нашата кухня. А и сега са на мода билковите балкони/градини.
Видях го последния път когато бях в Палм Центъра и много му се чудех дали да го купя или не.
Може ли малко инфо за това как се отглежда при нашите условия, 1-годишно или многогодишно, някъде в нашите манджи/салати намерили ли сте му приложение?
Последно мнение
След като вчера най-сетне се замъкнахме до Метро, купихме червено къри и кокосово мляко и е време да открием дните на тайландската кухня вкъщи.
Първо трябва да събера реколтата от Лимонова Трева, защото ми се хапва тайландска супа Том Ям (Thai Thom Yam soup). Разбира се, Лимоновата Трева е само малка част от подправките и съставките. Жена ми много се постара и супата стана невероятна. Експлозия от вкусове и аромати, каквато човек може да усети само в южно-азиатската кухня. Времето за приготвяне е 10 минути, направихме я с морски дарове.
В тази супа влезе само един лист от Лимонова Трева. Останалото събрано количество листа и стъбла, ще изсушим за бъдеща употреба, за да не се налага да режа постоянно от растението.