Нещо става с тази природа,от година две ми умират възрастни кивита които са ми давали стотици килограми реколти,.Тази пролет изсъхнаха на купища цветовете на дърветата ,при идеални условия на цъфтеж,без студ,слани дъжд да пречат на пчелити да опрашват,сега нарове големи вече ми умират като мухи,изкарали зимата,били са с реколта миналата година,сега раззеленени и изведнъж се увесват и умират.Пчелите изчезват и умират,май е и наш ред да отиваме натам.Почвам да се замислям за много неща.
Added in 23 hours 37 minutes 29 seconds:
Added in 5 minutes 20 seconds:
Вече спрях да правя статистика на брой сортове смокини в градината ми ,май са мнооого вече.Тези дни прибавих още 5 сорта от Палм център/специални благодарности на Кирчо и Данчо,благодаря ви много/черири от сортовете са тип Смирна,което значи че трябва да имам мъжка смокиня заразена с осичките Бластофага.Имам мъжкар/от който скоро правих и за първи път прословутото сладко от зелени смокини,прекрасно стана.Дали имам осички не зная ,но след като миналата година имах прекрасни плодове от смокинята ,,Султанът на Марабу/тип смирна/,най вероятно се навъртат покрай мен,все пак сме смокинов район.Наистина че чувствам погален от бога с това сортово смокиново разнообразие в градината си,наистина това е едно голямо богатство с този божествен плод,и късметлия че живея в район с достатъчно мек климат за да си позволя този лукс да имам тези екзотики при мен.Поздрави от красиво Карлово-градът на Левски.