Кумкуат, Кумкват, Kumkquat (Fortunella margarita)
- Kiril Donov
- Engineer-agronomist, Master in Tropical and Subtropical Agriculture (Инженер-агроном, Магистър по Тропично и Субтропично Земеделие), founder of Nursery Palm Center - Plovdiv, Bulgaria
- Мнения: 17024
- Регистриран: 09 авг 2009, 12:48
- Place: Асеновград (над инверсиите)
- Местоположение: Assenovgrad (above inversions!)
- Altitude (m): 395
- USDA zone: 8b/9a
- Absolute minimum (°C): -15.2 since 1995
- Last winter's low (°C): -2.2 (22-Nov-2024)
- Pers.Weather St.: Home, Assenovgrad 395 m: https://www.wunderground.com/dashboard/pws/IASENO24
Nursery 178 m: https://www.wunderground.com/dashboard/pws/I5445
Assenovgrad 359 m: https://www.wunderground.com/dashboard/pws/IASENO20
Assenovgrad 240 m: https://www.wunderground.com/dashboard/pws/IASENO23 - Has thanked: 1026 times
- Been thanked: 2501 times
Re: Кумкуат, Кумкват, Kumkquat (Fortunella margarita)
0 - 10 градуса е идеалната температура. Ако през деня има слънце и напича мястото, не е проблем и да е по-топло. Но не трябва да се отоплява.
Моите саксийни цитруси зимуват в остъклена тераса без отопление. При по-голям студ пада дори малко под нулата, но вечер е с няколко градуса по-топло от навън. През деня обаче се вдига до 25-30 градуса, ако има слънце. Зимуват идеално, не пада нито едно листо, а плодовете си дозряват и стават много сладки и вкусни до пролетта.
-
- Мнения: 3
- Регистриран: 21 ное 2024, 16:40
- Place: България
- Местоположение: гр. СОФИЯ
- Has thanked: 0
- Been thanked: 0
Re: Кумкуат, Кумкват, Kumkquat (Fortunella margarita)
Благодаря за информацията!Kiril Donov написа: ↑23 ное 2024, 23:020 - 10 градуса е идеалната температура. Ако през деня има слънце и напича мястото, не е проблем и да е по-топло. Но не трябва да се отоплява.
Моите саксийни цитруси зимуват в остъклена тераса без отопление. При по-голям студ пада дори малко под нулата, но вечер е с няколко градуса по-топло от навън. През деня обаче се вдига до 25-30 градуса, ако има слънце. Зимуват идеално, не пада нито едно листо, а плодовете си дозряват и стават много сладки и вкусни до пролетта.