За зеления камък около 100 гр съм му сложил сигурно. На кивитата, лимона, мандарината по толкова слагам като забележа, че изсветляват листата.
Понижаване на температурата не се сещам как да постигна, освен да открехна прозореца (изток) по вертикала, или вратата (от юг)... Но от утре няма да сме постоянно на къщата. Ще ходя през два-три дни, и няма да мога да следя темп., та да не би да стане прекалено студено, не знам... Но едва ли ще падне под 0. Помещението е с изолация, макар прозорците да са големи.
Плодовете в момента не са изцяло жълти, а имат и зелена зона. Проблем ли е да ги обера така?
С поливането имаме проблем, че там се месят и една тъща, че и дядото.
Сега решили, че ще махат чинийката,и сложили един леген на нейно място и гледам, че вътре има 7-8 см вода (лятото пълнят леген догоре, а не поливат отгоре). Постоянно говоря, но няма чуваемост.
Водата не съм следил точно колко бързо попива, но предполагам около 10 секунди. Не е субстрат, а почва от градината.
Освен сега да я източа по някакъв начин. Или да го оставя да му изгният корените, че да видят колко малко им е акъла...?
Added in 1 hour 8 minutes 11 seconds:
Все пак, нека конкретизираме понятието "обилно", че може аз да не съм разбрал нещо.
Саксиите мисля се водят 40 л (диам. 38 см, вис. 35 см), като съм оставил около 2 см от нивото на почвата до ръба. Като поливам пълня почти до ръба на саксията вода. Това през няколко дни.
Разбира се, ще гледам дали засъхва отгоре и ще регулирам честотата поливки. Но количеството вода е това. Много ли е, малко ли е?
Плодовете, ако ги откъсна сега (със зелени зони откъм върха) дали ще доозреят?
Мерси!