По горното мнение - реших, че няма смисъл да пазя 12 стръка и преди Никулден, когато знаех, че ще падне под минус 3-4 навън, обрах всичко зелено, което после зрееше и биваше консумирано до момента (последни 2-3 бройки). Така, условно може да се заключи, че конкретно тоя сорт е отличен за есенно садене, НО трябва да се засади около средата на август, най-добре ДО около 10 число, за да не се разчита на слънчево есенно време (каквото аз имах и често имам напоследък ,но не е задължително!) Така, едреенето продължава до ноември, понякога до средата на ноември. След обиране на зелените домати, те зреят от около Коледа-НГ до края на януари (реално и февруари, ако има количество, но аз имах само 4-5 кила). Приключваме с този важен извод миналата година/сезон и започвам новия.
По 1 или друга причина, т г закъснях с около 2 седмици, ама да видим, февруари ще бъде на моя страна, ако и март е, значи ще наваксам.
Засадени в неделя и днес следните разсади:
-Ямал - единствени в отделни кофички по 2-3 семки, оставям най-яката като тръгнат)
-(за пикиране в обща кофа по сортове)-ръгби Ф2 (от есенните горе тестовИ)
-РКЛ (розов с картофени листа)
-Аурига-
-Оранжев голям
-Алтайски оранжев
-Розов Блян (много голяма и приятна изненада за мен миналото лято - само с един кусур, среднозреещ е, не е ранен или средноранен

Но качествата му са просто отлични, без заб. а за директен сорт е и доста устойчив
-ще добавя другите-2-3, че ги изпозабравих