
Сушилня за плодове и зеленчуци
- chicholyubo
- Специалист и в детайлите
- Мнения: 2432
- Регистриран: 19 ное 2011, 22:20
- Район: София\Горни Лозен
- Местоположение:
- Надморска височина (m): 680
- USDA zone: 7a
- Абсолютна минимална t° (°C): - 19.1 на 24 Яну 2016,08:45
- Минимум последна зима (°C): -16.2° на 01 Март 2018г.
- Метеостанция: http://exotic.bg/Lyubo/weather/
- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 8 times
- Maria-Joanna
- Любител на южните растения
- Мнения: 393
- Регистриран: 23 фев 2012, 23:53
- Район: Белград
- Местоположение: Белград-София
- Надморска височина (m): 116
- USDA zone: 8a
- Has thanked: 18 times
- Been thanked: 28 times
Re: Сушилня за плодове и зеленчуци
Не ми е ясно защо едва сега тази тема ми се появи в активните теми. След 3 и кусур години. И въпроса на чичо Любо. Ако въпросът му е към мен, все пак, да отговоря. И моите стават кисели. Явно, че фабричните, които продават са доста падзахарени и обработени преди сушенето. Но поне съм сигулна, че са мои и няма никакви добавки.
-
- Метеорологът на форума
- Мнения: 791
- Регистриран: 08 мар 2021, 16:06
- Район: Видин, София
- Местоположение: София, Видинско
- Надморска височина (m): 88
- USDA zone: 7b
- Абсолютна минимална t° (°C): -22
- Минимум последна зима (°C): -8
- Метеостанция: https://www.stringmeteo.com/stations/ba ... achovo.htm
- Has thanked: 49 times
- Been thanked: 395 times
Re: Сушилня за плодове и зеленчуци
Не знам за какво става дума, но в естествените продукти си има някаква нормална киселинност. Дори в най-хубавите бели или розета има свежест - нелетливи киселини, без които виното би било ....пи...я или плоско и безвкусно.
Затова, при приготвяне на ястия с вино, това следва да се има предвид. Примерно при винен кебап. Аз много го обичам, но не трябва да се прекалява с виното, защото при варене/готвене, киселините концентрират на единица обем (не са летливи - гаден оцет) а нормална част. Но в по-малък обем започват да се усещат. То това е чарът на винения кебап отчасти, но след определена граница започва да натъртва и не е приятно) Помага, пак до определена степен, малка лъжица мед.
Затова, при приготвяне на ястия с вино, това следва да се има предвид. Примерно при винен кебап. Аз много го обичам, но не трябва да се прекалява с виното, защото при варене/готвене, киселините концентрират на единица обем (не са летливи - гаден оцет) а нормална част. Но в по-малък обем започват да се усещат. То това е чарът на винения кебап отчасти, но след определена граница започва да натъртва и не е приятно) Помага, пак до определена степен, малка лъжица мед.
- Maria-Joanna
- Любител на южните растения
- Мнения: 393
- Регистриран: 23 фев 2012, 23:53
- Район: Белград
- Местоположение: Белград-София
- Надморска височина (m): 116
- USDA zone: 8a
- Has thanked: 18 times
- Been thanked: 28 times
Re: Сушилня за плодове и зеленчуци
Иво, за кайсиите в сушилня за плодове. Купешките са сладки и леко накиселяват, докато при домашни условия си астават кисели, потъмняват.
-
- Метеорологът на форума
- Мнения: 791
- Регистриран: 08 мар 2021, 16:06
- Район: Видин, София
- Местоположение: София, Видинско
- Надморска височина (m): 88
- USDA zone: 7b
- Абсолютна минимална t° (°C): -22
- Минимум последна зима (°C): -8
- Метеостанция: https://www.stringmeteo.com/stations/ba ... achovo.htm
- Has thanked: 49 times
- Been thanked: 395 times