Струва ми се, че това е Бермудска трева и с това име се продава и у нас. Но четох, че има различни видове Бермудска трева.
Както и да е, аз вчера приключих с Бермудската трева в моя обект. Напръсках всички места с Глифозат, преди да съм я изтървал да плъзне навсякъде.
В момента имам 4 вида подобна трева в моята градина.
Единият вид е чиста Бермудска трева, а другите три вида са нещо напълно различно.
Бермудската трева трябва да се коси често и много ниско, само тогава става хубава. Иначе веднага подивява и става като най-обикновен троскот. Бях засадил две гнезда под смокините ми, но тези дни забелязах, че е плъзнала твърде много и затова я напръсках. Не е това, което исках.
Втората трева е любимката ми от Сингапур. Това е бавно растяща трева, супер гъста, устойчива на всичко и лесна за отглеждане. Единственият недостатък е, че се сади бавно. Аз успявам да засадя между 1 и 2 квадратни метра на ден, защото седя на ниско столче и просто кръста ме заболява твърде много след повече от 3 часа работа. Всъщност, за сядане ползвам едно огромно парче стиропор с дебелина към 25 см, защото столчето прави дупки в почвата, която вече е заравнена.
След засаждането, нужни са поне 5-6 месеца лятна вегетация, за да се сгъсти и да стане перфектен тревен килим.
Вляво е тревата, садена в края на август миналата година. Вдясно е садена в началото на август тази година, т.е. преди 6 седмици. Забележете, казвам "садена", а не "засята". Тази трева се сади коренче по коренче.
А тази трева е садена преди две седмици и все още не прилича на нищо.
Третата трева е доста подобна на сингапурската, но е от Флорида. Изглежда ми малко по-нисичка от нея, но опитът ми е само от три години.
Това е опитното ми поленце с тази трева, което ще ползвам за размножаване. Май е време да го окося най-накрая, след 3 години...
Четвъртата трева е от същия тип - бавно растяща, много гъста и красива. Ценното при нея е, че е много ниска. Затова я ползвам за затревяване на фуги меджу настилката, където ми трябва такъв ефект. Тази трева също е от Флорида.
Това е трева, засадена преди две седмици:
А това е трева, засадена преди 8 седмици, в средата на юли. Вижте колко е ниска тази трева. Но ще стане още малко по-висока. Разпространява се прилично бързо, с до около 20-30 см на година.
Всички тези треви са напълно студоустойчиви.