В Атина например в едно предградие наред с красивите палми покрай плажа видях и доста тополи и си викам ех да беше БГ град, има си от всичко - и познато и екзотично.

Мислих си, че някъде в Италия може да има такова място, например около Триест, но не видях никъде навътре кой знае колко много тополи, брези, повече има иглолистни, а в самия Триест няма и много палми сякаш. По-долу в Хърватското крайбрежие има доста приятни места с палми, но там пък няма много видове от родната ми София. В Загреб има всичко, което има и в София, но пък палми толкова навътре няма как да растат.

Засега съм открил само няколко места в Северна Испания, където човек може да види тази уникална комбинация. Ето например тук в Хихон в един и същи двор вляво виждате брезичка, а една доста внушителна (като за българин от вътрешността на страната като мен) палма вдясно по-навътре

В Ла Коруня и Виго също има палми тук-там, но чак такива контрасти май само в Хихон съм виждал поне на стрийт вю, вие знаете ли други места с такива контрасти между растителните видове? Давайте идеи!
А в България дали има такива места? Дори в София брезите масово съхнат заради все по-топлите летни жеги, но пък не очаквам със зими като сегашната да почнат да растата палми с нормални размери, то дори на морето все още не успяват, та тук ли!?