Хм, не бях обръщал внимание. И между другото, мога вече да изпратя маслината.
Жив плет от габър става наистина много хубав, но като всеки жив плет си иска много рязане. Имаме в нашия разсадник, преди години внесохме растенията от Италия, защото са от специален сорт, не е обикновеният габър, дето расте и при нас. Нашият жив плет е към 3 метра и наистина си стои с листата през зимата, но сухи. Красив е през лятото, не и през зимата. А от келяв габър не става нищо, дори дървесината му не е твърда и не гори така добре, както обикновения габър.
И като стана на въпрос, преди много години бяхме внесли от Италия и плачещ габър. Изглежда страхотно, като бонсай. Даже май още има няколко растения в разсадника от тогава. Преди няколко години си бях засадил няколко диви габъра от нашата гора за подложки, а върху тях присадих от този плачещия габър. Обаче се прихвана само едно, останалите се оказаха келяв габър и сега ги изскубах, преди да са завзели всичко. Макар и малки, вече бяха стигнали на по 2-3 метра встрани с корени дебели колкото палеца на ръката ми. После от тези корени тръгват издънки, като при бамбука. Извадих каквото можах. Обикновеният габър не създава такива проблеми.