Viden написа: ↑20 сеп 2019, 22:04
... имам Папая на няколко месеца, вечер тук в Русе вече е 9° , време ли е според Вас да я прибирам на топло? ...
Ако ще я вадите от земята и ще я местите в саксия - време е, за да може да пусне някакви корени преди да стане студено.
Ако е засадена със саксията - също е време, защото ще се наложи да ѝ отрежете корените. Но пък ще си остане в същата саксия.
Added in 14 hours 4 minutes 35 seconds:
perperikon написа: ↑06 юли 2019, 10:51
Kiril Donov написа: ↑05 юли 2019, 22:54
... Дай да не пълним темата с глупости. ...
"Глупостите" не си ги измислям аз - чета достоверни източници! ...
P. S. Един американски професор биолог-генетик в книгата си пише...
Други "глупости" ще пиша по-нататък.
perperikon написа: ↑27 юли 2019, 10:43
Ти си човека с опит! Аз само чета, чета, ... че няма да се получи без опрашване.
Успех!
Добре. След като напълнихме темата и с глупостите, време е да напишем нещо със сериозна стойност. Само не става ясно, Perperikon глупости ли е чел или глупости само е разбрал?
Аз не съм генетик. Просто съм практик.
Бях убеден, че ще имам плодове без опрашване и това вече е факт. Сега би трябвало да се чуе първият взривяващ звук от разбиването на теориите на големите "специалисти" на пух и прах.
Бях убеден, че във Флорида растенията ми не са се опрашили, но въпреки това дадоха напълно жизнени семена. Някой може би и до сега ми се присмива за това твърдение... е, честно казано и сам си се присмивам, защото звучи невъзможно.
Днес случайно отчупих едно от плодчетата на второто ми женско растение. Резнах го и що да видя вътре - семена! Да, малко ще са на брой (повечето ще останат недоразвити, както стана и във Флорида), но все пак - семена! При това - става въпрос за съвсем скорошно плодче, още съвсем дребничко, на по-малко от месец. По-големите плодове са много по-напреднали в развитието си.
Сега би трябвало да се чуе второто взривяване, но нямаме такава екстра във форума. Нищо. Просто си го представете...
За да обобщим - "специалистите" през целия ми път отричаха всичките ми твърдения. Всичко обаче се получи така, както аз очаквах. Нямам повече коментари. Но ми се иска да чуя обяснението на "специалистите".
Папая "Ред Лейди", Carica papaya 'Red Lady':