През изминалата зима за пореден път много закъсаха бананите и папаята. Явно няма да бера банани повече. Иначе папая имаше узряла преди 2 седмици, но остана с 3-4 листа и не знам как ще изхрани другите плодове, с които е отрупана. Това е същото дърво Red Lady, което вече 5-6 пъти стига до покрива, а аз го режа или само се пречупва. Последно се счупи под тежестта на плодовете миналото лято. После отново израсна и се отрупа с плодове.
Карамбол, манго, авокадо, саподила и личи изкараха зимата без никакви проблеми, както винаги. Тази пролет реших да засадя едно манго навън на открито, където през зимата ще попада в най-топлото ми укритие. Без никакво отопление, разбира се. Там дори и кафе расте вече 4 години.
Днес сложих мрежата. Замислих се, че тази мрежа е невероятна - ползвахме я много години в разсадника, после я взех върху тази оранжерия и вече сигурно стават поне 20 години, а тя все още си стои в същото състояние. Вероятно вече и италианците не правят такова качество. Слава Богу, че имам още едно чисто ново топче в избата.