Сега ще опиша и какви цитруси си избрах да бъдат в тази оранжерия,съобразил съм и какви имам в другата и да не се повтарят.Първият и най голям е един лимон ,който ми беше подарен миналата есен от приятел/листата му бяха не жълти от хлороза а направо бели,такова нещо наистина не бях виждал до сега,за една година станаха тъмно зелени и нещото което ме накара да го направя фаворит е това че в момента има стотици цветове което ми дава импулс че ще го бъде,а и лимоните които са на него са с много приятна и красива форма/по нататък ще се мъчим да определим и сорта.,второто растение е един доста голям вече Лайм с доста плодове и много нови цветни пъпки,също переспективен.На трето място е един портокал Мерлин,който го дават за фреж,понеже не се отделя от кората,но тя била много тънка,отрупан е с цветни пъпки.На 4 място е един лимон португалски-Лисабон,дават го че е страхотен,за фреж с много сок и тънка кора.И последното заветно 5 северно място е за мерцедесът на портокалите-Вашингтон Навел.Почвам и с южната страна на оранжерията,на първо място е Червеният лимон,на 2 е кървавият портокалТароко,на 3 място е червената/кървава клементина/мандарина.На четвърто място е един лимон който съм кръстил Анголски понеже мой приятел го е внесъл някога от Ангола и там го е имало във всеки двор като огромно дърво,опитах го ,уникален лимон,много близък до Меера сладък яде се с кората,но явно има леки разлики от меера ,като цвят,кора ,но за мен уникален лимон,уникален.И на последно място сложих Сатсума,мандарина която опитах и много ми хареса.Отвън останаха лимони Лунарио,Загара Бианка,и какво ли не още,но трябва да има и контейнерни иначе няма да е интересно.