Моите резултати не са в тази преблагородна дейност като на г-н Купър, но са абсолютно впечатляващи в конкретния случай. Току-що открехнах полиетилена на Южната група цитруси: отляво надясно Помело, малък Киров червен лимон, червен портокал, такъв, друг, в саксия и най-назад - Нур-че. Бедна ми е фантазията колко плод ще имам тая година (наесен-следващата зима) - с изкл. на последните лакомци, тръгнали да растат есента, реално няма дори козметични поражения. Съдовете с вода се виждат - 220 Л бидон, 60-литров метален и най-отзад 70-литрова туба/бидон. Найлоните са 2, макар долният да е тотално прокъсан и заминава в контейнера. Насладете се сами, за мен успехът е над 100 на сто (надвишава очакванията ми, все пак мислех, че ще има някакви поражения по външни листа). Напомням, защитата е пасивно-буферна, никакви отопления!:

Added in 42 minutes 8 seconds:
Уточнение: Стената отзад е на неотопляемо помещение и не помага директно на цялата далавера, а само косвено, правейки завет: найлонът слиза долу преди нея, а евентуална топлина от нея в голяма степен е спирана от самия него.найлон, той действа екраниращо при дълговълновата топла радиация в двете посоки (спира я!) за разлика от късата такава (слънчевата), която пропуска на 70-80 на сто.
Следващите дни/седмица ще отворя и снимам и северната тройка. Там някакви поражения по външните листа няма как да няма, защото стена в близост няма и е течение. Тъкмо ще сравним резултатите.